CİLT BAKIM DÜNYASININ YENİ TRENDİ: NIASINAMID

Niasinamid, enerji metabolizmasında ve hücre sağlığında önemli bir rol oynayan B3 vitamini (niasin) formudur. Suda çözünme özelliği bulunan niasinamid, cilt için faydalı olan bir antioksidandır.

Cilt bakım uygulamalarında akne önleyici, leke önleyici ve giderici, cilt koyuluklarını açıcı ve nemlendirici etkileri ile sıklıkla kullanılmaktadır.

Niasinamidin faydaları;

-Erken yaşlanma çizgilerini önlemek

-İnce çizgilerin azalmasını sağlamak

-Cildin daha aydınlık ve ışıl ışıl görünmesini sağlamak

-Akneli cildi sakinleştirmek ve kızarıklığı almak

-Cildi arındırmak ve detoks etkisi yaratmak

-Cilt bariyerini güçlendirmek

-Cildi nemlendirmek

SİVİLCE VE AKNE KARŞITI:

Niasinamid mucizesi sivilce izleri ve lekelerin tedavisinde oldukça etkili olmasıyla da dikkati çeker. Bunun nedeni anti-enflamatuar etki göstermesiyle ciltteki kızarıklığın bastırılmasını sağlamasıdır.

YAŞLANMA KARŞITI VE SIKILAŞTIRICI:

Cildin en alt tabakasına kadar inen niasinamid, deri altındaki kolajen dokuyu uyarır ve aktive eder. Cildi çabuk kızaran ya da roza benzeri cilt sorunları yaşayan hassas ciltler için de oldukça idealdir.

LEKE ÖNLEYİCİ VE CİLT TONU EŞİTLEYİCİ:

Hiperpigmentasyon sorunlarında en çok başvurulan içeriklerden biridir. Melanin sentezini de dengelediği için lekelerin tekrarlanmasını da engeller.

NEMLENDİRİCİ VE CİLDİ YATIŞTIRICI: 

Niasinamid, ciltteki faydalı yağ asitlerinin ve seramid bileşeninin oluşumunu hızlandıran etkisi sayesinde cildin en alt tabakasından itibaren ihtiyaç duyduğu nem molekülleri ile beslenmesine destek olur. Ayrıca cildin yapısını hücre seviyesinde güçlendiren niasinamid, hassas ciltteki tahriş ve iritasyon sorunlarına da çözüm sunar. Cildi yatıştırır ve hassasiyeti azaltır.

GÜNEŞ KORUYUCU ETKİSİ

Güneş koruyucu özelliğinin yanında cilt bariyerini destekleyen etkisi ile de cildi güneşe karşı daha güçlü bir hale getirir. Tüm yönleri ile güneşin cilt üzerinde bıraktığı izlerle savaşır.

ONLINE RANDEVU
GÜZELLİK SIRLARI
SON EKLENEN BLOGLAR
DEVAMI