ZAYIFLAMADA KROM ETKİSİ

İştah artışı krom eksikliği yaşayanlarda ortaya çıkmaktadır. Vücutta idrarla fazla krom atılınca kan şekeri yükselir ve tatlıya karşı aşırı istek gözlenebilir.

Bunun mekanizması nedir? Vücutta bu nasıl işler?

Yemekten hemen sonra besinler sindirime uğrar. Sindirime uğrayan bu besinler enzimler sayesinde glukoza (şeker) parçalanır. Enerji üretmek için bu glukoz vücudun belirli hücrelere:

-Yağ hücreleri
-Kas hücreleri
-Karaciğer hücrelerine girmek zorundadır. 

Ama bunu tek başına yapamaz. Bu iş için pankreastan salınan bir hormon olan insüline ihtiyaç duymaktadır. İnsülin sayesinde kanda dolaşan glukoz düzeyinde düşme gözlenir.

Pankreastan salınan bir diğer hormonda glukagondur. Kandaki glikoz seviyesi aşırı düştüğü durumlarda kandaki glukozu yükseltmek için görev yapar. Yani insülinin tam tersi işleve sahiptir.

Birçok insanda sağlıksız beslenme ve stres nedeniyle diyabet (kanda şeker ve insülin miktarındaki değişimle); hipoglisemi ve dolayısıyla obezite meydana gelebilmektedir.

Vücut için önemli minerallerden biri olan kromun görevleri ise:

1)İnsülinin pankreastan düzenli salınmasını sağlamaktır. Bunun sonucu kanda dolaşan glukozun normal seviyede olmasını sağladığı gibi enerji tüketimi için gerekli glukozun kas, yağ ve karaciğer hücresinde depolanmasını sağlar.
2)Vücutta termogenezisi uyarır.
Termogenez; vücutta kalori yakarak ısı üretmeye yardımcı olur. Bu kaloriler yakılmadan bırakılırsa vücutta yağ olarak depolanır ve kilo alımına neden olabilir.

Krom kullanmadan önce mutlaka hekiminize ve/veya eczacınıza danışın.
 

ONLINE RANDEVU
GÜZELLİK SIRLARI
SON EKLENEN BLOGLAR
DEVAMI