TOZ EKSFOLIANTLAR NEDIR? NASIL KULLANILIR?

Toz Eksfoliantlar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cildin ölü derilerinden temizlenmesi ve cildin yenilenme işlemi olarak bildiğimiz eksfoliasyon (peeling işlemi) kimyasal ve fiziksel olarak iki ana gruba ayrılır.

Fiziksel olan grup; genellikle tanecikli yapılarla cildi soyma işlevi görür. Son yıllarda mikroeksfoliasyon, cilt bakım trendleri arasında yerini almıştır.

Mikroeksfoliasyon olarak nitelendirilen bu peelingler, toz şeklinde olup içindeki ana etken maddeleri su ile birleştiği ve köpürtüldüğü zaman formül açığa çıkar. Bu köpükle cilt temizlendiğinde mikro bazlı eksfoliasyonlar gerçekleşir.

Ürünlerin içerisinde sıklıkla karşılaşılan ana maddelerin başında ise aşağıdakiler gelmektedir:

1) Pirinç kepeği bazlı tozlara ilave olarak salisilik asit, papain, fitik asit, beyaz çay, pirinç enzimleri içerebilmektedir.  Bu tip peelingler cildin kalınlaşmasını önlerken, aynı zamanda cilt tonunu da eşitler. Akneli ciltlerin de kullanabileceği bu içerikler mat ve düzensiz cilt yapısını da düzenler.

2)Kömür ve niyasinamid ile birlikte aktifleştirilmiş Binchotan kömürü, kırmızı yosun ve tara meyve özü içerebilmektedir. Bu formül sayesinde gözeneklerde biriken toksinleri temizlenir. Her türlü cilt tipinin kullanabileceği bu peeling içeriği, zamansız yaşlanmayı tetikleyen çevresel etkenlere karşı cildi savunmaya yardımcı olur.

3)Yulaf ve hindistan cevizi, üzüm özü, arginin ve papain enzimleri içerebilmektedir. Bu formülün özelliği hassasiyeti ve kızarıklığı olup, düzensiz cilt yapısına sahip olan ciltler için rahatlatıcı bir eksfoliasyon sağlamasıdır. Bir diper özelliği ise cildin nem bariyerini destekleyip, cildin ışıldamasını sağlamaktır.

Bu tip toz eksfoliasyonlar tüm cilt tiplerinde nazikçe bir peeling yaparken, doğal içerikleri sayesinde daha parlak, yumuşak ve ışıltılı bir cilde kavuşmanızı da sağlar.

Aşağıdaki ürünlerden cildinize uygun olanı keşfedin:

CİLT ANALİZİ

HEDEF

Ciltte yaşanan problemleri bölgesel olarak tespit edip, kişiye en doğru ürün ve cilt bakımı protokollerini belirlemek

VÜCUT PEELİNG

HEDEF

Daha pürüzsüz bir vücuda sahip olmak 

ONLINE RANDEVU
GÜZELLİK SIRLARI
SON EKLENEN BLOGLAR
DEVAMI